O Nama

Firma “Porča” d.o.o. je osnovana 1988. godine.

Firma “Porča” d.o.o. Visoko nastoji zadovoljiti svoje kupce u svakom pogledu, te im pruža ugodan boravak u restoranu “Lapam” uz mogućnost prenoćišta.

Primarna djelatnost firme “Porča” d.o.o. je ugostiteljstvo, međutim, vremenom su se stvorile nove ideje, te je tako djelatnost proširena.

Osim ugostiteljstvom bavimo se proizvodnjom i prodajom htz opreme.

Tako već dugi niz godina kod nas možete pronaći kompletan asortiman HTZ opreme, te proizvode za ličnu higijenu, kao i održavanje i čistoću kuće ili drugih objekata.

“ZADOVOLJNI KUPCI I KVALITET SU NAŠI PRIORITETI”

BOSANSKOHERCEGOVAČKI STANDARD PDF LINK:

BAS EN ISO 13688_2014

NAŠA POLITIKA

Usmjerenost na kvalitet je osnova naše poslovne politike i mi ulažemo velike napore, kako bi kvalitet bio i prva asocijacija koju kupci imaju za našu firmu.

Ø   Smatramo da sistem upravljanja okolinom predstavlja kontinuirani ciklus i podrazumijeva stalno unapređivanje procesa, akcija i mjera, kao i kontinuirano podizanje svijesti radnika o zaštiti okolone.

Ø     Ljudi su naš ključni resurs, te očuvanje njihovog zdravlja i sigurnosti na radu predstavlja bitan dio našeg poslovanja. Opredijeljeni smo za obaveznu prevenciju povreda, ugrožavanja zdravlja i kontinuirano poboljšavanje OH&S upravljanja i OH&S implementacije u svim poslovnim procesima.

Ø     Mi smatramo da samo ukoliko kupci budu dugoročno zadovoljni našim proizvodima i uslugama, to može donijeti održivost dobrog poslovanja firme. Kupac je u apsolutnom fokusu našeg interesovanja, a njegovo zadovoljstvo postižemo kroz:

Izradu proizvoda i pružanje usluga kojima se zadovoljavaju potrebe, zahtjevi i očekivanja kupaca.

 • Poštivanje ugovorenih rokova isporuke.
 • Prodaju proizvoda i usluga po tržišno prihvatljivoj i konkurentoj cijeni.
 • Održavanje kvalitetne i kontinuirane komunikacije sa kupcima.

Ø      Naš cilj je da smanjimo ili potpuno eliminišemo moguće štetne posljedice naših procesa na okolinu. Pri tome prije svega koristimo preventivni ekološki pristup, koji je zasnovan na stalnoj edukaciji radnika i na strateškom pravilu “4 R”.

Ø     Naši procesi se provode uz racionalnu upotrebu energenata i prirodnih resursa u cilju smanjenja zagađenja. Aktivno promoviramo recikliranje, kako interno, tako i saradnji sa dobavljačima i kupcima.

Ø     Za postizanje navedenih ciljeva od ključnog je značaja postojanje dobre osnove. Mi smo usmjereni ka neprestanim poboljšanjima u svim aspektima poslovanja, a prije svega u sljedećem:

Optimalnoj organizaciji rada i svih procesa u firmi,

 • Stalnoj edukaciji i motivisanju radnika, te poticanju pozitivne i produktivne radne sredine,
 • Praćenju svjetskih trendova po pitanju tehnologije i repromaterijala,
 • Izgradnji partnerskih odnosa sa dobavljačima i kooperantima,
 • Poštivanju zakonskih propisa, kao i standarda i normi iz branše.

Ø   Vodimo stalnu brigu o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu svih naših radnika, radnika podugovarača i vanjskih posjetilaca, prevencijom nesreća i povreda na radu kroz organiziranje radnog prostora u skladu sa OHSAS standardima i zakonskim propisima.

Ø   Kontinuirano vršimo sistemsko praćenje, mjerenje i analizu okolinskih aspekata. Smanjenje negativnih okolinskih učinaka planiramo i realiziramo kroz identifikaciju okvirnih i operativnih ciljeva, te izradu odgovarajućih programa okolinskog upravljanja.

Ø      Osigurali smo da svi radnici znaju, razumiju i prihvataju vlastite odgovornosti i ovlaštenja u oblasti zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, te također vršimo kontinuiranu edukaciju i stalno poboljšavanje kompetentnosti, svjesnosti i motiviranosti radnika u ovoj oblasti.

Ø       Poštivanje odredbi ove Politike je obavezna za sve radnike.

 • Naša Adresa

  Adresa:
  Donja Zimča bb
  71300 Visoko

  E-mail:
  porca-doo@hotmail.com

 • Kontaktirajte Nas

  HTZ Program:
  Tel: 032/742-333
  Fax: 032/740-179

  Pansion LAPAM:
  Tel: 032/740-180

 • Facebook Stranica

 • Naši certifikati

  ISO STANDARD 9001
  Sistem upravljanja kvalitetom

  BAS EN ISO 13688_2014